Društvo vesela novica

Namen izdajanja prevodov knjižice Naš vsakdanji kruh je, da bi se naš notranji človek utrdil, da bi poskrbel za svojo dušo, ki hrepeni po duhovnih stvareh, ter tako obogaten imel bogato duhovno življenje in prestal vse viharje življenja.

Besedilo knjižice vsebuje krajše življenjske zgodbe, ki so pospremljene s svetopisemskimi vrsticami. Njeni kratki vsakodnevni članki so tako primerni za mlajše in starejše, saj nam za branje vzamejo samo nekaj minut, o njih pa lahko razmišljamo ves dan. Prejeli smo že veliko pričevanj naših bralcev, kako so jim duhovne misli, vsebina in svetopisemske vrstice pomagale, jih spodbudile ali navdihnile za pozitivno življenje.
 

Cilj

Cilj društva Vesela novica je, da bi omogočili vsakemu domu, da bi prejemal knjižico, saj bi lahko tako skupaj kot narod duhovno rastli in postajali močnejši zaradi prejemanja in širjenja krščanskih in moralnih vrednot, ki so pogoj za uspešno in pravično življenje. Tukaj se pridružujemo besedam, ki jih je izrekel že Primož Trubar: »Vsem Slovencem milost, mir, usmiljenje in pravo spoznanje Boga po Jezusu Kristusu.«
 

Kako se financiramo

Smo neprofitno društvo in se financiramo izključno s prostovoljnimi prispevki. Prevod, oblikovanje, tisk in poštnina stanejo 4,00 EUR na izvod. Letni strošek na izvod je 12,00 €. Hvaležni smo vsakemu darovalcu, ki s svojim prostovoljnim prispevkom omogoči, da lahko nadaljujemo z delom in sledimo zastavljenemu cilju. Če želite naše delo podpreti in tako omogočiti nemoteno izdajanje knjižice Naš vsakdanji kruh, lahko to storite z vplačilom zneska.